2022. március 1., kedd 18:21

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. március 1., kedd (OS) - Dr. Kozma Ákos ombudsman 2022. március 1-jén Nyíregyházán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon személyesen tájékozódott az Ukrajnából, a háború elől menekülő emberek fogadásának körülményeiről, és még hatékonyabb támogatásuk további lehetőségeiről.

        A megyei rendőr-főkapitányságon folytatott szakmai egyeztetésen Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Védelmi Bizottság elnöke, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja mellett dr. Hudák Zsolt r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, rendészeti főkapitány-helyettes, valamint Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Nagy József tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese és dr. Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője is részt vett.
     "Eddig több mint 90 ezer, a háború elől menekülő ember érkezett Ukrajnából. Kiemelten fontosnak tartom, hogy ezekben a rendkívüli időkben is személyesen kövessem nyomon az aktuális helyzetet, egyúttal folyamatosan azon dolgozunk munkatársaimmal, hogy minél több embernek közvetlenül is jogi és humanitárius segítséget nyújtsunk."

     Kiadó: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.