2022. március 2., szerda 11:17

A Magyar Vöröskereszt közleménye
    Budapest, 2022. március 2., szerda (OS) - Beszámoló a Magyar Vöröskereszt eddigi tevékenységéről az ukrajnai válság kapcsán

    A szervezet országos és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei munkatársai február 24-étől kezdve tábori ágyakat, pokrócokat, egyszer használatos lepedőket, valamint felület- és kézfertőtlenítőket juttatott a keleti országrészben kijelölt befogadóközpontokba. A Magyar Vöröskereszt elsősorban két nagy határmenti városra, Záhonyra és Lónyára összpontosította jelenlétét. Záhonyban közösségi szállást, míg Lónyán Segítség Pontot működtet a Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete, de a beregsurányi és a tiszabecsi határátkelőnél is részt vesznek a menekültek fogadásában. Ezen kívül Uszkán és Barabás határátkelőhelyen fűtött konténer formájában ideiglenes menedékházat állítottak fel. A szervezet Békés Megyei Szervezete pedig Lőkösházán élelmiszert, tisztálkodási és tisztítószereket vitt a vasúti határátkelőhöz, illetve az önkormányzathoz, hogy ott szükségleteknek megfelelően szétoszthassák az adományokat. Február 28-a óta a Budapesti Fővárosi Szervezet a Nyugati pályaudvaron várja az Ukrajnából vonattal érkezőket. Ennivalóval, meleg itallal és tájékoztatással szolgálnak a tovább utazóknak és a szálláshely-keresőknek. A szervezet mobilizálta egészségügyi csapatát (H-HERO), hogy segítse a határon végzett erőfeszítéseket, illetve folytatódik a humanitárius segélyszállítmány szervezése Ukrajna kárpátaljai régiójába.
    
     Kiadó: Magyar Vöröskereszt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.