2022. március 3., csütörtök 16:35

Az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. március 3., csütörtök (OS) - Az Ukrajnából, a háború elől menekülő emberek közvetlen támogatása érdekében a mai napon ideiglenes területi irodát nyitott a záhonyi vasútállomáson az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala. Az ENSZ Nemzeti Emberi Jogi Intézményének munkatársai az ügyintézésben, jogi tanácsadásban segítik a hozzájuk fordulókat, egyúttal a humanitárius segítségnyújtásban is közreműködnek.

    "Az Ukrajnában jelenleg folyó háborús események traumatikusak és megrázóak minden jóérzésű ember számára Európában és az egész világon. Mindez azonban nem szülhet tehetetlenséget: elkötelezettnek kell lennünk most is az emberi jogok védelme iránt. Aktív szolidaritást kell vállalnunk, egyénileg és közösségként is segítenünk és támogatnunk kell a háború minden áldozatát, a menekülő embereket" – hívta fel a figyelmet dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa.
"Immár 100 ezer fölé emelkedett azoknak az embereknek a száma, akik Ukrajnából, a háború elől menekültek Magyarországra. Miként azt már keddi látogatásomkor is hangsúlyoztam, az alapvető jogok biztosaként kiemelten fontosnak tartom, hogy ezekben a rendkívüli időkben is személyesen kísérjem figyelemmel az aktuális helyzetet, és minél több embernek közvetlen jogi és humanitárius segítséget is nyújtsunk kollégáimmal. Ennek érdekében nyitja most meg ideiglenes területi irodáját a záhonyi vasútállomáson az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, az ENSZ Nemzeti Emberi Jogi Intézménye.
     Kiadó: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.