2022. március 4., péntek 14:27

A SZÍV SN Országos Betegegyesület közleménye
    Budapest, 2022. március 4., péntek (OS) - Rendhagyó nőnapot hirdet a SZÍVSN, a Magyar Kardiológusok Társaságának hivatalos betegszervezete a Semmelweis egyetem Városmajori klinikája és a  Budapesti Szent Ferenc Kórház: ezen az egy napon március 8-án lehetőséget ad, hogy regisztráljanak egy rendkívüli, csak nőknek szóló kardiológiai szűrővizsgálatra. A nők 57 százaléka hal meg Magyarországon szívbetegségek miatt, 43 százalékuknál semmilyen tünet nem utal a bajra. Ezzel hívjuk fel a figyelmet, a női szív sokszor észrevétlenül komoly veszélyben van. A nőknek ötször nagyobb az esélyük arra, hogy valamilyen szív- és érrendszeri betegségben haljanak meg, mint bármilyen más rendellenességben

Kiadó: SZÍV SN Országos Betegegyesület

------------------------------------------------------------------