2022. március 4., péntek 18:43

A Magyarországi Református Egyház Zsinata Kommunikációs Szolgálat közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. március 4., péntek (OS) - A magyarországi reformátusok támogatásáról biztosította a kárpátaljai testvéreket a négy magyarországi református püspök Beregszászon. A delegáció találkozott Zán Fábian Sándorral, a Kárpátaljai Református Egyház püspökével és Viktor Mikitával, Kárpátalja kormányzójával is.

Zán Fábián Sándor, kárpátaljai református püspök megköszönte a magyarországi testvérek támogatását, és hangsúlyozta: a háború akkor szűnik meg, ha az emberek egymással és Istennel is megbékélnek. Kárpátalján 2022 a hálaadás éve, és most azért tudnak hálát adni, hogy az ő országrészükben béke van, és ők lehetnek azok, akik segítik a menekülőket. Hozzátette: hazavárják azokat, akik elhagyni kényszerültek otthonaikat.

A beregszászi református templomban tartott istentiszteleten és közös könyörgésen részt vett Novák Katalin, a Magyar Református Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete is. A szervezet a háború kirobbanása óta segíti a menekülőket és a Kárpátalján maradókat. Az adományok mellett a püspökök száz új református énekeskönyvet is vittek a beregszászi reformátusoknak.

Kiadó: Magyarországi Református Egyház Zsinata Kommunikációs Szolgálat