2022. március 5., szombat 13:30

Az Országos Polgárőr Szövetség közleménye
    Budapest, 2022. március 5., szombat (OS) - Több mint ezer polgárőr segíti a menekülteket országszerte

        Az orosz-ukrán háborús helyzet miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetséghez tartozó határközeli polgárőr egyesületek fokozták szolgálatukat. Több százan támogatják a hatóságok munkáját a helyszínbiztosításban, leginkább a vasútállomások és határátkelőhelyek mentén. Segítenek a menekültek útbaigazításában, kísérésében, szállításában, illetve a segélyszállítmányok őrzésében. A Záhonyi Vasúti Polgárőr Egyesület tagjai a vonatokon látnak el megerősített szolgálatot.
     Az országhatártól távolabb eső településeken ugyancsak több száz polgárőr vesz részt a helyi lakosság adománygyűjtő akcióiban és a segélyszállítmányok gyűjtőpontokra való eljuttatásában. A polgárőrök eddig mintegy harminc tonna élelmiszert, tisztálkodó-és fertőtlenítőszert, valamint ruhaneműt szállítottak az ukrán határ melletti településekre.
     Folyamatosan érkeznek az adományok az Országos Polgárőr Szövetség által Tiszadobon kijelölt gyűjtőpontra. Számtalan egyesület már több fordulón van túl. Például a somogyi polgárőrök csütörtökön négy kisteherautóval, öt millió forint értékű adományt vittek a menekültek számára.
A polgárőrök emellett közreműködnek az ételosztásban, a melegedőhelyek és szálláshelyek kialakításában is. Szabolcsbákára a héten 80 menekült érkezett, közülük 40-en még mindig a helyi általános iskolában vannak elszállásolva. A helyi polgárőr egyesület elnöke, 8 menekültet fogadott be a saját házába és már munkát is talált számukra.

     Kiadó: Országos Polgárőr Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.