2022. március 8., kedd 10:23

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. március 8., kedd (OS) - A nőnap gondolata még egy teljesen más szemléletű világban fogalmazódott meg, a nőkről való megemlékezésnek és köszöntésnek azonban minden korban helye és ideje van.

    Az életmód és kulturális szokások változásával a nők társadalomban betöltött szerepe is megváltozott, olyan területeken is érvényesülhetnek, amelyeken korábban háttérbe szorultak vagy lehetőséget sem kaptak. Ma egyenrangú félként a nők is megválaszthatják, hogy miben szeretnének kiteljesedni, miben tudják megvalósítani önmagukat. Fontos, hogy a kölcsönösség és egyenlőség nevében mindenki megkapja a képességeit, tehetségét megillető feladatokat, az ezzel járó tisztességes bért és elismerést.
A kormányzat az utóbbi években különösen sokat tesz azért, hogy a nőknek ne kelljen választani a munka, a hivatás és a gyerekvállalás között. Ezt a célt szolgálja például a diplomás gyed, a bölcsődei férőhelyek bővítése, vagy ide sorolhatjuk a gyermekek után járó szabadnapokat is, amelyeket mindkét szülő igénybe vehet, de a nők iránti nagyrabecsülés kifejeződése a korkedvezményes, 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulás intézménye is.

     Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.