2022. március 9., szerda 18:35

A Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye
    Budapest, 2022. március 9., szerda (OS) - A Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy sztrájk idején is biztosítani kell a gyermekfelügyeletet és az oktatást

    A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen is kimondta, hogy csak a jogszabályoknak megfelelően szervezhető pedagógussztrájk. Az iskoláknak tehát a sztrájk idején is biztosítania kell a gyermekfelületet és az oktatást.  Az Ítélőtábla döntése pontot tesz a szakszervezetekkel folytatott jogi vita végére, ezért arra kérjük a szakszervezeteket, hogy ne tévesszék meg a szülőket és a közvéleményt. A jelenlegi  háborús helyzetben békére és nyugalomra van szükség az iskolákban is, ezért azt kérjük a szakszervetektől, fontolják meg a sztrájkot. A szülőkre és a gyerekekre sok teher hárult az utóbbi két évben a járvány miatt, ezért az oktatás zavartalanságára van szükség. Arra kérjük a szakszervezeteket, hogy legyenek tekintettel a szülőkre és a gyermekekre. Ahogyan azt már több alkalommal is elmondtuk, a kormány elkötelezett a  pedagógusok béremelésének folytatása mellett.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.