2022. március 9., szerda 20:12

A WHO Magyarországi Iroda közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. március 9., szerda (OS) - Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár dr. Haris Hajrulahovic, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodájának a vezetője kíséretében tett látogatást az ukrán-magyar határnál lévő Beregsurányba és regisztrációs központban, majd találkoztak a két határközeli egészségügyi intézmény, a fehérgyarmati és nyíregyházi kórház vezetőivel.

        "Szemtanúi vagyunk annak, hogy itt, a határok mentén az emberség találkozik a professzionális egészségügyi szakértelemmel és szervezettséggel" – emelte ki Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár a szemle után, megköszönve az egészségügyi dolgozók munkáját és töretlen helytállását ebben a rendkívüli helyzetben. A belbiztonsági szakemberek éppúgy, mint az egészségügyi dolgozók, a civil szervezetek és számos önkéntes láthatóan jól szervezetten fogadják a menekülteket a beregsurányi segítő központban és a határon.
     A regisztrációs központban főként nők és gyermekek várakoznak, s kapnak információt és segítséget, ha szállásra vagy tranzitra van szükségük. Kimerülten, sokkos állapotban érkeznek. Legtöbben a regisztrációt követően azonnal tovább utaznak általában Nyugat Európa felé. Mások néhány nap pihenés után elhagyják az átmeneti szállásként is szolgáló központot, ahol teljes ellátást kapnak.

     Kiadó: WHO Magyarországi Iroda

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.