2022. március 10., csütörtök 00:02

A Mátrix Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. március 10., csütörtök (OS) - Nemzetközi cserediákok tanulták az önkéntességet Szegeden

A Mátrix Közhasznú Alapítvány programjai a lelkes segítők, önkéntesek, felajánlók nélkül nem lehetne sikeres. A héten a Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikum, illetve a Szlovén Grm Novo mesto - Center Biotehnike in turizma 30 fős csapata segédkezett a Centerke Adományozó Központban. Az Erasmus+ ifjúsági csereprogram révén verbuválódott jókedélyű nemzetközi társaság a "VolunTEEN II." című projekt révén lehetett Szegeden.

Az önkéntesség, az érzékenyítés fontos, a határokon átnyúló együttműködések pedig még erősebb építő kövei lehetnek egy jobb világ létrejöttének. A Centerkében a gyerekek és a pedagógusok rászoruló családoknak zsákoltak ruhát, cipőt, az ukrajnai háborús menekültek számára takarókat, ágyneműt készítettek elő, önkormányzatok felé indított csomagok összeállítását segítették, a Szeretetcsoki programban gyermekkórházak számára finom falatok, mesekönyvek összeállításában segédkeztek, illetve kipróbálták a piros orros bohócdoktor szerepkört is.

Rácz Anett alapítványi elnök elmondta: az önkéntesség, a társadalmi feladatok megoldása kapcsán kialakítandó fogékonyság fontos, hiszen sok nagynak hitt probléma a közösség erejével könnyedebben megoldható. Az alapítvány a webes felületén állandó vagy alkalmi önkéntes tevékenységre lehet jelentkezni. Az évi 15 ezer alapítványi jótett csak csepp a tengerben, de mégis nagyon fontos.
     Kiadó: Mátrix Közhasznú Alapítvány