2022. március 11., péntek 12:58

A Tudományos Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2022. március 11., péntek (OS) - TDDSZ szolidaritási felhívás a pedagógus szakszervezetek akciójának támogatására

    A Tudományos Dolgozók Demokratikus Szakszervezete virtuális szolidaritási sztrájkot hirdet a pedagógus társadalom követeléseinek támogatására. A szolidaritási nyilatkozatokon túlmenő, érdemi támogatást kell adnunk azoknak a dolgozóknak — most a pedagógusoknak —, akik polgári engedetlenségi akcióval állnak ki magukért és alapvető jogaikért.

A pedagógusok nem pusztán béremelést követelnek, hanem az egész oktatási rendszer átfogó reformját. Követeléseikkel nem csupán magukért: a gyermekeinkért, az ő fejlődésükért és egészséges környezetükért is kiállnak.

Ezért azt kérjük, hogy egy kétórás jelképes szolidaritási sztrájk idejére eső jövedelem átutalásával segítsük valamelyik pedagógus szakszervezet akcióját és az abban részt vevő tanárokat!

A kormányzat ágazatról ágazatra haladva veszi el a munkaügyi követeléseket alátámasztó munkabeszüntetés lehetőségét. A TDDSZ minden hasonló törekvést elutasít; kiáll az alkotmányos jogérvényesítés lehetőségének fenntartásáért, és erre szólítja fel a többi hazai szakszervezetet is!

A sztrájk a munkavállalók alapjoga!

További információ a TDDSZ, a Pedagógus Szakszervezet, vagy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete weboldalán érhető el.

TDDSZ Elnökség


     Kiadó: Tudományos Dolgozók Demokratikus Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.