2022. március 15., kedd 11:57

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. március 15., kedd (OS) - Fogyasztóvédelmi világnap: tavasz végétől bírságolható a kettős minőség

    A fogyasztók hiteles tájékoztatása érdekében május végétől szintén uniós előírás alapján módosulnak az árfeltüntetés szabályai. A kereskedelmi engedmények bejelentésekor minden esetben jelezni kell a korábbi árat, amely kizárólag a megelőző legalább harminc napon belüli legalacsonyabb ár lehet. Az ügyeskedő üzletek, webshopok tehát nem kerekíthetik mutatósabbra kedvezményeiket úgy, hogy az akció előtt rövid időre mesterségesen feltornázzák áraikat.
      
"Az uniós tagállamok közül 2016 óta a második legnagyobb mértékben Magyarországon nőtt a világhálót vásárlásra is használók aránya az Eurostat adatai szerint. Míg hat éve a netezők kevesebb mint fele, tavaly már közel háromnegyedük rendelt webáruházból. Májusban az online fogyasztók biztonságát szolgáló rendelkezések is hatályba lépnek, amelyek többek között a keresési paraméterek feltüntetésére köteleznek, és tiltják a fiktív kommenteket.
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.