2022. március 16., szerda 13:37

A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. március 16., szerda (OS) - Van egy ősrégi vicc, így szól: "Mi a magyar gazda öt ellensége? A négy évszak és a mindenkori kormány." Soha ilyen aktualitása nem volt ennek a viccnek.

        Persze, a laikus olvasó mondhatná, hogy tankoljanak a benzinkutaknál. Ez azonban lehetetlen. Nem véletlen, hogy a mezőgazdaságban felhasznált gázolaj 90 %-a a nagykereskedelmen keresztül jut a felhasználóhoz. A mezőgazdasági gépek egy része (pl. állattenyésztési gépek) ki sem mehetnek a közutakra. Falusi kút sincs mindenhol. Ahol van is, a jelentkező többletigényt ott sem tudják kiszolgálni.
     A MOSZ felhívja az illetékeseket – a Kormányt és a MOL-t -, hogy a problémát soron kívül rendezzék. A termelők soron kívül juthassanak - hatósági áron – gázolajhoz!  
Ha erre nem kerül sor – és a gazdák nem tudnak dolgozni a földeken – még az is előfordulhat, hogy a napokban bevezetett, jelen körülmények között értelmetlen gabona export stop is értelmet nyer, tényleg gabonahiány alakul ki.
     Azonnali intézkedésre van szükség.

 Budapest, 2022. március 16.

Bővebb felvilágosítás kérhető:
Dr. Máhr András
fotitkarhelyettes@mosz.agrar.hu
06-30-952-7920

Csősz Tibor
csoszt@mosz.agrar.hu
07-70-643-4438

     Kiadó: Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.