2022. március 17., csütörtök 13:58

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. március 17., csütörtök (OS) - A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat négy önkéntes segítője kapott állami kitüntetést március 15-e alkalmából

A kitüntetettek – orvosok, gyermekvédelmi szakember és IT-topmenedzser – hosszú évtizedek óta részt vesznek a Szolgálat egészségügyi és más szakmai programjaiban. A kitüntetettek:
Dr. Csepregi Bea, az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet – Nyírő Gyula Kórház osztályvezető főorvosa, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosa, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült. A doktornő 2002 óta tagja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak, azóta többször járt az orvoscsoporttal Magyarországon és Erdélyben, ahol részt vett a gyermekorvosi vizsgálatokban, valamint szakmai előadásokat tartott orvosoknak.

Dr. Fórizs Etelka fogorvos, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosa, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült. Az elmúlt 28 évben közel harmincszor járt az orvoscsoporttal Erdélyben, ahol a szervezet mozgó fogorvosi rendelőjében vizsgálta és kezelte a gyerekek fogait.

Dr. Kraft Zsolt, ortopéd szakorvos, a Csíkszeredai Sürgősségi Kórház Ortopédia - Traumatológia Osztályának nyugalmazott osztályvezető főorvosa, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült. 28 éve segíti a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvos- csoportjának munkáját, segíti a szakmai kapcsolatok kialakítását és ápolását Erdély és Magyarország között.

Szántó Ildikó, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Romániai Egyesületének alelnöke és a Bihar megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság nagyváradi gyermekvédelmi szakszolgálatának vezetője, a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapta rászoruló gyerekek érdekében végzett odaadó és magas színvonalú önkéntes munkája elismeréseként.

Kiadó: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület

------------------------------------------------------------------