2022. március 18., péntek 14:19

A Magyarhoni Zsidó Imaegylet Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. március 18., péntek (OS) - Együttműködésben a  Szatmárnémeti Zsidó Hitközösség és a Magyarhoni Zsidó Imaegylet: A Magyarhoni Zsidó Imaegylet elnöke Prof. dr. Róna Tamás adta át az értékes fűtésrendszert a nagy múltú és lélekszámú közösségnek.

    Besa Adrián kiemelte a beszéde elején, hogy bár a Holokauszt előtt a Szatmárnémeti lakosság közel harminc százaléka zsidó vallású volt, közösségük a világégés után is erős maradt.

"A nehéz idők miatt már nem azok vagyunk, ami a számbeliséget és az erőt illeti. De ez nem akadályoz meg bennünket abban, hogy ragaszkodjunk vallásunkhoz, tiszteljük azt és hozzájáruljunk egyre nagyobb közösségünk oktatásához és a vallási élet megéléséhez. A legkedvesebb egyházi szervezetünk, a ZSIMA, melynek elnöke dr. Róna Tamás, aki mindig mellettünk állt" – mondta Besa Adrián.

"Ez a mai nap egy ünnepnap! Ünnep nap azért, mert együtt lehetünk, azért, mert a szatmárnémeti közösség előre haladhat. Úgy hisszük, hogy az elmúlt több mint két év során, a pandémia árnyékából a világ lassan szabadul. De közben a határaink mentén háború dúl. A ZSIMA feladatának tekinti hogy segítse és bátorítsa a határon túli hívők vallásának gyakorlását. A ZSIMA az egyetlen olyan magyarországi zsidó egyházi egyesület, melynek hitközségei vannak külhonban is" – mesélte Prof. dr. Róna Tamás.


     Kiadó: Magyarhoni Zsidó Imaegylet Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.