2022. március 20., vasárnap 09:52

Az Innovatív Kezdeményezések Egyesületének közleménye
    Budapest, 2022. március 20., vasárnap (OS) - Üzlet és környezetvédelem – zöld startupok lehetőségei, sikerei az EU-ban címmel rendezett konferenciát az Innovatív Kezdeményezések Egyesülete a Neumann János Egyetemmel.

Dr. Fülöp Tamás az NJE rektora köszöntőjében elmondta: a kecskeméti felsőoktatás fél évszázada meghatározó tényezője a térség innovációs ökoszisztémájának, az itt található tudásbázis és K+F kapacitás régóta szolgálja a térség vállalkozásait, az ország versenyképességének növelését, ezért nemcsak létjogosultsága, de aktualitása is van egy olyan rendezvénynek az egyetemen, amely alkalmat teremt a zöldipari innováció, a technológiaváltás, illetve a piac és a befektetők együttműködésének előmozdítására.
Ezt követően  dr. Nagy Orsolya a Nyugat-Balkáni Zöld Központ szakértője ismertette Magyarország Kormányának klímavédelmi törekvéseit.
A zöld projektek finanszírozási lehetőségeiről Török József, a Kék Bolygó Klímavédelmi Befektetési Zrt. igazgatója tartott előadást.
Dr. Mátyás Bence, a Mars bolygó emberi életre alkalmassá tételén dolgozó startup alapítójaként kiemelte az űrtechnológia jelentőségét a fenntartható mező-, és környezetgazdálkodásban.
A programot öt kutató előadásával tudományos szekció gazdagította.
A szervező Innovatív Kezdeményezések Egyesülete nyolc éve alakult a munkaerőpiaci és vállalkozói kompetenciák fejlesztése érdekében. Pénteki eseményének megvalósulását a Konferencia Európa jövőjéről rendezvénysorozat részeként a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

Kiadó: Innovatív Kezdeményezések Egyesülete