2022. március 22., kedd 11:29

A "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. március 22., kedd (OS) - A Lungo Drom helyi és megyei roma önkormányzati vezetők részvételével 2022. március 19-én a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Fegyverneken tanácskozást tartott, amelynek témája az április 3-i országgyűlési választás volt.

    F. Kovács Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője felhívta a figyelmet az általános szociális helyzet javulására, a társadalmi egyenlőtlenségek csökkenésére. Mint mondta, évekkel ezelőtt a településeket járva még súlyos munkanélküliség volt, ma már a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően nemcsak a férfiaknak, hanem a nőknek is van munkájuk. Más szociális élethelyzetben van ma már a cigányság, aki akar, dolgozhat – mondta. Kiemelte, megnőtt a szakmával rendelkezők, az érettségizett és a diplomások száma. A társadalmi felzárkózás területi és esélynövelési programjainak is köszönhetően aki tanulni szeretne, minden segítséget megkaphat. Felhívta a figyelmet az ellenzéki összefogás hatalomra kerülése esetén bekövetkező visszarendeződésre, amely egy újabb Gyurcsány-korszakot jelentene az országnak.    
     Kiadó: "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.