2022. március 22., kedd 15:44

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2022. március 22., kedd (OS) - Zöldségfeldolgozó termelőműhely átadása Sellyén

    Munkahelyteremtés és innováció Baranya megyében. Zöldségfeldolgozó termelőműhely nyílt Sellyén. Az üzem hosszútávon 65 ember számára biztosít munkahelyet és biztos bevételt- mondta el Sztojka Attila kormánybiztos, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója.

Országszerte három különböző térségben termelőműhely kezdte meg működését tavaly. A  termelőműhelyek az esélyteremtés új innovatív eszközei, amelyek már piaci megrendelésekre dolgoznak.

 A miskolci házgyár, a tiszaroffi és kisszentmártoni varroda után ez lesz a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság negyedik termelőműhelye.

A feldolgozásra szánt zöldséget is helyben termelik meg, a partnerséget vállaló 12 ormánsági településen. A résztvevő települések; Adorjás, Baranyahidvég, Besence, Drávaiványi, Drávasztára, Hirics, Kisszentmárton, Lúzsok, Markóc, Marócsa, Piskó, és Vejti.

 A zöldségfeldolgozó üzem, valamint a paprika feldolgozáshoz szükséges eszközberuházás mellett a paprikapalánták termesztésére szolgáló 1500 m2 fóliaház is megépült Drávaiványiban.

 A Belügyminisztérium Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatósága kormányzati támogatásból valósította meg a munkahelyteremtést.

Nagy Csaba országgyűlési képviselő az üzem átadóján úgy fogalmazott, hogy a kormányzat a térség mellett áll.

     Kiadó: Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.