2022. március 22., kedd 16:04

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. március 22., kedd (OS) -

    Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján a menekülők egyre nagyobb számban keresik fel az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság ügyfélszolgálatait is, ezért megemelt létszámban dolgoznak kollégáink, külön ügyintézési idő keretében az ország egész területén. A menedékeskénti elismerés iránti kérelmet a Budapest, Harmat utca 131. szám alatt található ügyfélszolgálati irodán a kérelmezők a hét minden napján, munkaszüneti napokon is beadhatják.
Az Ukrajnából menekülők részére az OIF honlapján több részletes, három nyelvű (magyar, angol, ukrán) tájékoztató található.

Mindezidáig – 2022. március 22. 6:00 órai adatok alapján – 9940 harmadik országbeli állampolgárnak adott ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság.
Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. március 22. 6:00 órai adatok alapján - eddig 4969 fő menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.


     Kiadó: Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.