2022. március 22., kedd 17:56

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. március 22., kedd (OS) - Senki nem marad segítség nélkül. A háború kezdete óta a rendőrség folyamatosan segíti az Ukrajnából és Romániából érkező menekülőket.

    Az átkelőhelyeken a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy a határátlépés zökkenőmentesen és a lehető legrövidebb időn belül megtörténjen.
A rendőrök minden háború elől menekülőt beléptetnek Magyarországra. Az átkelőhelyeken belépő irányba valamennyi forgalmi sáv működik. Az ukrán határszakaszon a korlátozott nyitva tartású határátkelőhelyek – a lónyai közúti határátkelőhely kivételével – is 0-24 órában üzemelnek.
Azok, akik rendelkeznek jogszerű belépésre és magyarországi tartózkodásra jogosító útiokmányokkal, és nem tartanak igényt további segítségre, az átkelőhelyekről önállóan tovább utazhatnak úticéljuknak megfelelően. A rendőrök beléptetik azokat is, akiknek nincs, nem megfelelő, lejárt vagy hiányos az útiokmánya. 2022. március 6-tól további könnyítés történt, nem szükséges ideiglenes menekült gyűjtőhelyre menniük azoknak sem, akik útiokmány nélkül, vagy hiányos okmányokkal érkeznek, mert a rendőrök közvetlenül a beléptetés után, még a határátkelőhelyeken ellátják őket ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolással, amely 30 napig biztosít számukra jogszerű magyarországi tartózkodást. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.
     Kiadó: Országos Rendőr-főkapitányság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.