2022. március 22., kedd 17:56

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. március 22., kedd (OS) - Senki nem marad segítség nélkül. A háború kezdete óta a rendőrség folyamatosan segíti az Ukrajnából és Romániából érkező menekülőket.

    A folyamatos technikai fejlesztéseknek köszönhetően az ügyintézés időtartama folyamatosan gyorsul és egyszerűsödik, ami által a várakozási idő csökken, a beléptethető személyek száma növekszik. A beléptetés során információs adatlapokat kapnak a menekültek, amely az OIF elérhetőségeit tartalmazza magyar, ukrán és angol nyelven.
A menekülők között sok a nagycsaládos, a gyerekek számára több határátkelőhelyen játszósarok működik.
A menekültstátuszt igénylőket a rendőrök ideiglenes menekültgyűjtőhelyre szállítják. Az önmagukról gondoskodni nem tudó személyeket szintén az ideiglenes menekültgyűjtőhelyre szállítják, biztosítják ellátásukat.
A határrendészeti feladatokat ellátó Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök közül 15 fő beszél ukránul, 17 fő oroszul, 80 angolul és 5 fő németül, emellett 16 ukrán vagy orosz nyelvű tolmáccsal áll szerződéses jogviszonyban, így a tolmácsolási tevékenység minden időszakban biztosított. A segítségpontokon és ideiglenes menekült gyűjtőhelyeken önkéntes tolmácsok biztosítják a kommunikációt a nap 24 órájában.
     Kiadó: Országos Rendőr-főkapitányság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.