2022. március 22., kedd 17:56

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye (4. rész)
    Budapest, 2022. március 22., kedd (OS) - Senki nem marad segítség nélkül. A háború kezdete óta a rendőrség folyamatosan segíti az Ukrajnából és Romániából érkező menekülőket.

    A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának hallgatóival Kőbánya felső vasútállomáson segíti az ukrajnai háború elől menekülőket. A különvonatokkal érkezőket buszokkal viszik át a BOK csarnokba.

A Keleti és a Nyugati pályaudvar sem marad segítő rendőrök nélkül: a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai mellett két-két NKE hallgató teljesít itt szolgálatot. Az menekültekkel történő kommunikáció elősegítése érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság 31 ukrán tolmáccsal áll megbízási jogviszonyban. A tolmácsok eddig 824 munkaórát teljesítettek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság állományában három olyan rendőr teljesít szolgálatot, akik folyékonyan beszélnek ukránul. Ők eddig összesen 269 munkaórában láttak el szolgálati feladatokat a menekültek segítése érdekében. Az első időszakban nagy számban érkeztek Ukrajnában tanulmányi vagy egyéb célból tartózkodó harmadik országbeli állampolgárok, ezért 2022. február 28-a és március 11-e között angol nyelvű tolmácsolási feladatokra a BRFK saját állományából hat főt biztosított, akik összesen 347 munkaórát teljesítettek.
A BOK csarnokban segítő rendőrök mellé a BRFK folyamatosan biztosít tolmácsot, emellett a négy NKE hallgató nyújt támogatást.

     Kiadó: Országos Rendőr-főkapitányság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.