2022. március 23., szerda 20:51

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. március 23., szerda (OS) - INFORMATIKAI TANANYAGOK KÉSZÜLTEK KÖNNYEN ÉRTHETŐ KOMMUNIKÁCIÓVAL LÁTÁSSÉRÜLT ÉS ÉRTELMI SÉRÜLT EMBEREK SZÁMÁRA

    Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány négy új, hiánypótló tananyagot készített halmozottan sérült látássérült személyek számára. A képernyőolvasó szoftver központú tananyagok egyszerű lépésekben vezetik be az olvasókat a Windows 10 operációs rendszerű számítógép és az iPhone okostelefon, valamint a Microsoft Edge és a Safari webböngésző használatába.
A Könnyen Érthető Kommunikációval (KÉK) íródott tananyagok egyszerű nyelvezetűek: a rövid, egysoros mondatok a lényegre koncentrálnak, egyértelműségre törekszenek és kerülik az elvont fogalmakat. A KÉK a bonyolultabb dolgokat egyszerű lépésekre lebontva és számos példán keresztül teszi érthetővé. E tananyagok célja a gyakorlatban közvetlenül használható informatikai alapismeretek átadása az akadálymentesség figyelembevételével.
A szakértők javaslatai alapján kidolgozott, egységes módszertan alkalmazásával készült új tananyagok a témájuk, a terjedelmük és a halmozottan sérült célcsoport miatt nemzetközi vonatkozásban is elsők a maguk nemében.
Az elektronikus (PDF) formátumban közreadott kiadványok elkészítését a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet és az EMMI támogatta.
Az ingyenesen elérhetővé tett tananyagok letölthetők az Informatika a Látássérültekért Alapítvány weboldaláról.
Kontaktszemély: Szuhaj Mihály, telefonszám: +36204255233.

     Kiadó: Informatika a Látássérültekért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.