2022. március 26., szombat 18:07

A Klebelsberg Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. március 26., szombat (OS) - Átadták a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat új Diagnosztikai Központját

A Közép-Pesti Tankerületi Központ az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Klebelsberg Központ támogatásával közel 400 millió Ft költségvetési forrásból, az országos, illetve fővárosi feladatokat ellátó tagintézmények integrálásával alakította ki a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Diagnosztikai Központját, az intézmény székhelyén, Zuglóban, a Mogyoródi úton.

"9 éve, hogy a Kormány átszervezte a teljes pedagógiai szakszolgálati feladatellátást. A cél a minél teljesebb feladatellátás volt, profiltiszta intézmények létrehozásával, egységes irányítás, eljárásrendek és szakmai protokollok, egységes informatikai nyomon követő rendszer alkalmazásával. Teljesen új struktúra jött létre" – emelte ki Dr. Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár megnyitó beszédében.

"Ez a fejlesztés, a létrejövő diagnosztikai centrum könnyítést jelent a szülőknek, főképp súlyos és halmozottan fogyatékos gyermekek vizsgálatakor, és új szakmai kooperációs terepet nyújt a pedagógusoknak"-hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette: közel 20 éves álom vált valóra a most átadott intézménnyel, amely jelentősen megkönnyíti a sajátos nevelési igényű gyermekeket nevelő családok életét, valamint a szakszolgálatban dolgozók munkáját is.

Kiadó: Klebelsberg Központ