2022. március 26., szombat 18:08

A Klebelsberg Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. március 26., szombat (OS) - Átadták a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat új Diagnosztikai Központját

    "Olyan beruházás valósult meg, amelyben egyszerre érvényesültek az oktatási és az egészségügyi célok, így a gyermekek a legjobb helyen a legjobb támogatást kaphatják" – mondta Szatmáry Kristóf, Budapest 13. választókerületének országgyűlési képviselője az átadási ünnepség alkalmával.

"Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese kiemelte: az elmúlt években az állami intézményfenntartói rendszerben megvalósult a gyógypedagógiai ellátás országos lefedettsége, mind a szakszolgálati, mind pedig az egyéb gyógypedagógiai szolgáltatások területén. Éppen ezért szimbolikus jelentősége is van a Budapest szívében megnyíló új diagnosztikai Központnak.

"Az új épület segíti az új, holisztikus szemléletmódot is, amellyel minden tényező segítségével folyamatában figyeljük és támogatjuk a gyerek fejlődését, és a szülőkkel is szorosabban együtt tudunk majd működni" – mondta Mosányi Emőke, Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója.

A Központ szakemberei egyetlen helyszínen évente mintegy 25 000 vizsgálatot fognak elvégezni a látás-, hallás-, mozgás-, beszédfogyatékkal élő gyermekek körében országos, a tanulási zavarral, autizmus spektrumzavarral érintett gyerekek esetében pedig fővárosi illetékességgel.

     Kiadó: Klebelsberg Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.