2022. március 26., szombat 18:08

A Klebelsberg Központ közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. március 26., szombat (OS) - Átadták a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat új Diagnosztikai Központját

    A szombaton megnyíló létesítmény kiemelkedően fontos előrelépést jelent a szakszolgálati feladatellátás területén. A fővárosi diagnosztikai centrumban egy épületben történnek meg a vizsgálatok, nem kell a szülőknek a más – más helyszínre vinniük a gyermekeket, ha egyszerre több ellátásra is szüksége van.

Az egy helyszínen történő ellátás megkönnyíti a nyomon követést, a folyamatdiagnosztika érvényesülését. Az eddig a Főváros több kerületében, különböző időpontokban megvalósult szakértői bizottsági tevékenység egy helyen, koncentráltan válik szervezhetővé, áttekinthetővé. Egy olyan egységes rendszer épül ki, amely lehetővé teszi, hogy a gyermekek, fiatalok az eddigieknél lényegesen gyorsabban jutnak ellátáshoz. Mostantól "egyablakossá" válik a rendszer, tehát a szülőkre is jóval kevesebb teher hárul majd.

Az átadás ünnepi műsorában közreműködött a Hallássérültek Tanintézete jelkórusa, a Vakok Óvodája, Általános iskolája, Szakiskolája, Készségfejlesztő Iskolája EGYMI és a Mozgásjavító EGYMI tanulói.

     Kiadó: Klebelsberg Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.