2022. március 28., hétfő 11:14

Választás 2022 - BM: a tárca és az irányítása alá tartozó szervek felkészültek a rendvédelmi feladatok végrehajtására
    Budapest, 2022. március 28., hétfő (MTI) - A Belügyminisztérium és az irányítása alá tartozó szervek felkészültek az április 3-ai országgyűlési választáshoz kapcsolódó rendvédelmi feladatok végrehajtására - közölte a tárca hétfőn az MTI-vel.

        Mint írták, a választás napjára, április 3-ára a rendvédelmi szervek úgy tervezték a szolgálatvezényléseket, hogy az állomány szabad elhatározása alapján gyakorolhassa választójogát.
     A szavazás napján a szavazóhelyiségek körzetében a közterületi rendőri állomány fegyver nélkül látja el szolgálatát - tették hozzá.
     A BM közleménye szerint a választás lebonyolításának zavartalansága érdekében a rendvédelmi szervek országos és csapatszolgálati törzseket működtetnek, megerősítik ügyeleti szolgálataikat.
     A rendőrség fokozott jelenlétet biztosít a szavazóhelyiségek környékén. A választás eredményének megállapításáig ellátja a választás szempontjából kiemelt fontosságú objektumok védelmét, a jogszabályi keretek között segíti a nemzetközi megfigyelők munkáját - írták.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.