2022. március 28., hétfő 11:44

A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. március 28., hétfő (OS) - Szabó István és Deák Kristóf a Magyar Hollywood Tanács Adolph Zukor díját kapta

    
A Magyar Hollywood Tanács megtartotta hagyományos Oscar Partyját, amelyen a magyar filmes és kulturális élet számos ismert alakja vett részt. A 250 fős vacsorán, amelyen Charlie, Bódí Magdy, Marcellina és a Brasstime zenekar is fellépett sor került a díjátadóra. A Tanács legmagasabb díját Adolph Zukor örökségének megfelelő kimagasló szakmai tevékenységéért, a filmszakmában elért kimagasló eredményeiért, a magyar film nemzetközi elismertetéséért Szabó István Oscar díjas rendező kapta, a Mephisto című filmje Oscar díjának 40.évfordulóján. Szintén Adolph Zukor díjat kapott Deák Kristóf Oscar díjas rendező és Presser Gábor Kossuth díjas zeneszerző.  Az edsten élőben kapcsolták Sipos Zsuzsannát, a Dűne című film látványtervezéséért Oscar díjat kapott magyar filmes szakembert, aki Los Angelesből üdvözölte a Tanács jelenlevő tagjait.

     Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.