2022. március 30., szerda 06:52

Az Egyesület a Társadalmi Tőke Fejlődéséért közleménye
    Budapest, 2022. március 30., szerda (OS) - Kortárs segítő program fejlesztése a Csillag Házban

    Az Egyesület a Társadalmi Tőke Fejlődéséért civil szervezet évek óta valósít meg projekteket Heves városában.
Szervezetünk fontosnak tartja a kortárs segítést, melynek területe az óvodától az általános iskolás korosztályok támogatásáig tart. A városban egyre nagyobb problémát jelent a droggal való érintettség, ami a fiatal, tapasztalatlan korosztály érintettségét is jelenti.
A "Kortárs segítő csoport létrehozása a drogprevenció kiterjesztése érdekében projekt infrastrukturális fejlesztése" című, TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00528 azonosítószámú pályázat keretében 615 ezer forint vissza nem térítendő, európai uniós támogatás segítségével informatikai eszközt és kreatív alapanyagokat vásároltunk a kortárs foglalkozások lebonyolításához.

Tapasztalataink szerint a gyerekek szívesebben vesznek tanácsokat kortársaiktól, mint a felnőttektől. Erre alapozva hoztuk létre a kortárs segítő csoportot, munkájukat sok hasznos gyakorlatot tartalmazó, kidolgozott tananyag segíti.  A program keretében a kortárs segítőket közösségi programokba vontuk be, ahol a résztvevő gyermekek és fiatalok figyelmét játékos eszközökkel hívtuk fel a drog, alkohol és dohányzás káros hatásaira.

További információk találhatók az egyesület honlapján.
     Kiadó: Egyesület a Társadalmi Tőke Fejlődéséért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.