2022. március 30., szerda 08:49

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. március 30., szerda (OS) - Gazdasági és költségvetési stabilitás, mint a fenntarthatóság, a fejlődés kulcsa - a háború árnyékában prof.Kovács Árpád a KEP elnöke

    Március 29-én a KEP zoom platformján került sor a "Gazdasági és költségvetési stabilitás, mint a fenntarthatóság, a fejlődés kulcsa - a háború árnyékában" címmel prof. Dr. Kovács Árpád, a KEP elnöke, a Költségvetési Tanács elnöke által megtartott előadásra, amelyet prof. Dr. Marinovich Endre, a KEP társelnöke, a VERITAS Történetkutató Intézet főigazgató helyettese moderált.
A prezentáció, mely a külső és belső stabilitást jelölte meg a fenntarthatóság és a társadalmi - gazdasági fejlődés kulcsaként, grafikonos pillanatképet mutatott be egyebek között a közép-európai országok Oroszországba irányuló exportjának alakulásáról, a közép-európai országok csökkenő tendenciájú Oroszországból származó importjáról, ezen belül az olaj- és gázimport GDP-arányáról, illetve stagnáló oroszországi exportjukról és összességében az Európai Unió országainak orosz gázfüggőségéről, az E7 országok világgazdaságban zajló súlypontváltásról. a globális hatalmi harc esélyeiről, Kína gazdasági előretöréséről.
A részvevők nyitottan fogadták az információkat, és a konzultáció keretében a kilábalás lehetséges tényezőire, a klímavédelem és az energiaszektor irányába ható hazai stratégiákra és várható intézkedésekre és a háború okozta hatások kiheverésének várható időigényére tettek fel kérdéseket.

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.