2022. március 30., szerda 11:43

A Cracovia Expressz Alapítvány - Krakkói Magyar Centrum közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. március 30., szerda (OS) - INNOVATÍV GYERMEKDARABOK KÖTET FORMÁBAN - MEGJELENT A PESTI KALLIGRAM KFT. "MESÉK A BOLDOGSÁGRÓL" CÍMŰ KÖNYVE. Innovatív és hiánypótló gyermekkönyv jelent meg a napokban a Pesti Kalligram Kft. gondozásában. A 12 mesedarabot tartalmazó kötetbe a szerkesztők olyan színpadi szövegeket válogattak, amelyek különleges irodalmi értéket képviselnek. A legjobb kortárs lengyel szerzők tollát dicsérő mesék univerzális értékűek, mivel a gyermeki érzékenység és álomvilág a világ minden részén hasonló: mondandójuk ugyanakkor nem csupán a gyermekek szívét érinti meg, de a felnőtt olvasó fantáziáját is megmozgatja.

    "Színdarabokat ritkán olvasunk vagy adunk gyermekeink kezébe - pedig a művészi igényű dialógusok, különleges helyzet- és nyelvi komikum illetve a ritmikus dalok és kreatív szófordulatok rendkívüli kifejezőerővel hatnak a legifjabb olvasókra. A drámai mese megismerteti a kicsinyeket a párbeszédes formával, a szereplők dialógusain keresztül kitárja és megkedvelteti a színház varázslatos világát, közelebb hozza az előadásokra járás élményét. Miért ne olvasnánk mese gyanánt színdarabokat gyermekeinknek?"  – foglalja össze a lengyel és magyar szakemberek együttműködésében megjelentetett kiadvány célját a kötet szerkesztője és fordítója, dr. Pászt Patrícia polonista, drámatörténész.

     Kiadó: Cracovia Expressz Alapítvány - Krakkói Magyar Centrum

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.