2022. április 7., csütörtök 11:12

A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége közleménye
    Budapest, 2022. április 7., csütörtök (OS) - "A ZENE LÉLEKHIDAKAT ÉPÍT" - jótékonysági hangversenyek országszerte

        A ZeneVarázslat Mozgalom országos kezdeményezést indított a zeneiskolákban és zeneoktatási intézményekben a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége és a Magyar Református Szeretetszolgálat együttműködésével, melynek keretében pénteken Magyarországon egyszerre szólalnak meg a hangszerek, a zene által is közvetítve szolidaritásukat és együttérzésüket a Kárpátalján élő és Ukrajnából menekülő családok felé.
     A "Híd Kárpátaljáért" program mottójához kapcsolódva ezen a napon 75 zeneoktatási intézményben, az ország 64 településén jótékonysági koncert keretében saját eszközeikkel, a zene segítségével közvetítik azokat a gondolatokat, amelyeket szavakkal nem lehet kifejezni.
     Az esemény estéjén Várnagy Andrea, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész Beregszászról, a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola Esztergom terméből jelentkezik be élőben, ezt követően kezdődnek a hangversenyek az ország intézményeiben. A koncert végén zárszót mond Ember Csaba, Madách-díjas karnagy, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke.
     A helyszíneken adománygyűjtő dobozokat helyeztek ki, melyeknek bevételét a koncerteken készült fotó-videó összeállítással együtt a Magyar Református Szeretetszolgálat segítségével juttatják el a szervezők.
     További részletek a ZeneVarázslat weboldalán érhető el.

     Kiadó: Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.