2022. április 8., péntek 11:56

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. április 8., péntek (OS) - EGYÜTT, SZABADON – Nemzetközi Roma Nap – 2022. április 8.

    A vándorkiállítás célja, hogy bemutassa a magyar cigányközösség azon kiemelkedő tagjait, akik szakmai és közéleti tevékenységükkel már a diktatúra évei alatt is hozzájárultak egy öntudatos és büszke magyar roma közösség felépítéséhez. A Nemzetközi Roma Napon és több mint harminc évvel a rendszerváltoztatás után ezzel a vándorkiállítással is tisztelgünk a magyar cigányság hősei előtt.

Az ingyenesen látogatható vándorkiállítás 2022. február 4-én, Pécsett mutatkozott be először és eddig 13 városba látogatott el. A tárlat a Nemzetközi Roma Napon, április 8-án 18 órakor Mohácson kiállításmegnyitóval és koncerttel várja az érdeklődőket. A látogatók minden vándorkiállításon egy üresen hagyott táblát találnak, amelyre felírhatják azok nevét, akiket példaképnek tekintenek, akire büszkék, de akik munkájukat csendben, eddig ismeretlenül végezték és végzik.

A Nemzetközi Roma Nap alkalmából Molnár Ferenc Caramel, Oláh Gergő és Kökény Tamás mondja el gondolatait arról, mit jelent számukra roma identitásuk, a vándorkiállítás és az emléknap. Az előadókkal készült kisfilmek a Terror Háza Múzeum és a 30 éve szabadon emlékév honlapján és közösségi média felületein láthatók.
    
     Kiadó: Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.