2022. április 20., szerda 20:04

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. április 20., szerda (OS) -

    A mai naptól elérthető az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság "Menedekes" elnevezésű ingyenes mobil applikációja. A Főigazgatóság munkatársai fejlesztették ki rövid idő alatt azt az egyedi mobil applikációt, mely az orosz-ukrán háború elől menekülőknek segít a menedékes kérelem feltöltésben, adataik elektronikus rögzítésében. Az alkalmazást az OIF saját erőforrásokból készítette, a fejlesztést az OIF Informatikai Főosztálya végezte. A "Menedekes" elnevezésű applikáció az OIF honlapjáról elérhető felületről "ukran2022.oif.gov.hu" tölthető le, ahol számos hasznos információ is található. Az applikáció jelenleg Androidos készülékeken működik. A menedékes kérelem űrlap magyar és ukrán nyelven érhető el az applikációban.
Az applikáció segítségével gyorsul az ügyintézési folyamat, ugyanakkor az adatok elektronikus rögzítése még nem minősül a kérelem benyújtásának, az elektronikus adatrögzítést követően továbbra is szükséges személyesen megjelenni a fénykép és ujjnyomat rögzítése céljából. Emellett a menekültügyi hatóság a regisztráció során megadott e-mail címen keresztül már előzetesen tájékoztatni tudja a kérelmezőket a lényeges körülményekről, pl. hiánypótlásról.

     Kiadó: Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.