2022. április 22., péntek 20:43

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. április 22., péntek (OS) - Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága a Műemléki Világnapon adja ki díjait. Idén az ünnepélyes megemlékezésre és a 2022-es díjak kihirdetésre április 22-én, az MTA Nagytermében megrendezett egész napos rendezvény keretén belül került sor 2022-ben négy ICOMOS Díjat, négy Példaadó Műemlékgondozásért Díjat, és két Műemlékvédelmi Citrom Díjat osztottak.

    Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága Citrom-díjjal ismeri el a budapesti MOL-torony felépítését, amely számos nézőpontból helyrehozhatatlanul megsérti és rontja Budapest egységes városképi látványának integritását, veszélyeztetve a főváros világörökségi státuszát.
Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottsága Citrom-díjjal ismeri el az 1945 utáni építészetünk értékeinek érthetetlen elpusztítását, különös tekintettel a védelemre és szakszerű megújításra is érdemes egyik legjobb épület, a Budapest, I. kerület, Szentháromság tér 4-5 számú épületnek a szakmai szervezetek együttes tiltakozása ellenére történt  lebontására.

     Kiadó: ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.