2022. április 25., hétfő 16:58

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. április 25., hétfő (OS) - Partnerségben a MÁV és az MVGYOSZ - Írásban is megerősítette a MÁV Zrt. és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) a két szervezet között évek óta zajló és az elmúlt időszakban egyre intenzívebbé váló szakmai együttműködést. A megállapodás célja, hogy a hazai vasúti közlekedés színvonala és annak egyenlő esélyű hozzáférhetősége folyamatosan fejlődjön.

    A két szervezet között az elmúlt évtizedben folyamatosan zajlottak egyeztetések az újonnan épülő és megújuló vasúti létesítmények akadálymentesítése érdekében. Az egyre szorosabb együttműködés egyik leglátványosabb eredménye a 2021-ben felújított Nyugati Pályaudvaron elhelyezett okos taktilis burkolati jelzésrendszer.

Az idén március végén megkötött megállapodásban foglaltak pedig már messze túlmutatnak a vasúti létesítmények fizikai akadálymentesítésével kapcsolatos szakmai egyeztetéseken. Az együttműködő felek közösen vállalt feladata többek között a látássérült célcsoport speciális igényeinek, utazási szokásainak felmérése, a számukra akadálymentes utazást biztosító műszaki megoldások felkutatása, azok közös tesztelése. Céljuk, hogy a bevált rendszereket beépítsék a vasúti infrastruktúra-fejlesztési folyamatokba.

     Kiadó: Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.