2022. április 29., péntek 11:07

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. április 29., péntek (OS) - A teljes uniós projekt a radiológiai távmérőhálózat fejlesztésén túl célul tűzte ki különböző veszélyes ipari üzemek védelmi rendszerbe történő bevonását, a lakossági riasztó-tájékoztató rendszer nyújtotta szolgáltatások kibővítését, a különböző riasztórendszerek egy platformra helyezését, valamint a reagálási, döntési folyamatokat optimalizáló rendszer kialakítását.

        A projekt egyik legnagyobb eredménye, hogy az eddig külön vezérléssel rendelkező lakossági riasztórendszerek, a radiológiai monitoring távmérőhálózat, valamint a Paks és harminc kilométeres körzetében telepített lakossági riasztó-tájékoztató végpontok immár közös felületről működtethetőek. Emellett újabb veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek is a lakossági tájékoztató és riasztórendszerbe kerültek, jelentősen erősítve az üzemek környezetében élők biztonságát. A projekt részeként az üzemek környezetében 213 tájékoztatásra, riasztásra alkalmas szirénát, valamint 147 monitoring végpontot telepítettek a szakemberek, Hajdú-Bihar, Vas és Békés megyében pedig ügyeleti központ létesült.
     A projektről bővebben a katasztrófavédelem weboldalán olvashatnak.

     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.