2022. május 5., csütörtök 16:52

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. május 5., csütörtök (OS) - Biró Marcell: az ellátás biztonsága érdekében felül kell írni az üzleti megfontolásokat.

    Vannak olyan helyzetek, amikor az ellátás biztonsága érdekében igenis felül kell írni az üzleti és egyéb megfontolásokat. A megbízható és megfizethető energiaellátás alapvető fontosságú a magyarok életminősége szempontjából, ezért minél több a hazai lelőhely, annál nagyobb hazánk energiaszuverenitása – jelentette ki Biró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának (SZTFH) elnöke csütörtökön Egerben, a 32. Nemzetközi Olaj- és Gázipari Konferencián.

Előadásában az elnök többek közt arról beszélt, hogy Európa olyan kihívásokkal szembesül, amely a teljes kontinenst érinti, és amelyre tagállami szinten megfelelő megoldások, és hosszú távú stratégia kidolgozására van szükség. Mint mondta tisztában kell lenni azzal, hogy Európa nem áll jól a földgáz-önellátás terén, hiszen földgáz igényének több mint 80 százalékát importból elégíti ki.

A Hatóság elnöke rámutatott: Magyarország egy globális energiapiac része. A piac külön logikával rendelkezik, ám vannak olyan helyzetek, amikor ez a logika felülíródik. Mint mondta, nem kérdés, hogy az ellátás biztonsága érdekében igenis felül kell írni az üzleti megfontolásokat.

     Kiadó: Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.