2022. május 5., csütörtök 16:52

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. május 5., csütörtök (OS) - Biró Marcell: az ellátás biztonsága érdekében felül kell írni az üzleti megfontolásokat.

    Szólt arról is, hogy a negatív tendenciák ellenére Magyarország gázbiztonsága jelenleg Európában továbbra is átlagon felüli. Az ország gázellátása két szilárd talapzaton áll: az egyik a hosszú távú gázszállítási szerződés, a másik pedig az európai viszonylatban is kiemelkedő gáztároló-kapacitás.

Előadásában kitért arra is, hogy az SZTFH részéről a Földtani Igazgató, az Országos Bányakapitány vesz részt a hazai gázellátást biztosító munkacsoport munkájában. Ennek keretében folyamatos egyeztetést folytatnak a legnagyobb hazai kitermelővel a krízishelyzet esetén bevezethető kitermelésnövelés technikai megoldásokat illetően.

Az energia tekintetében három kulcselemben összegezte a Hatóság misszióját: ellátásbiztonság, energiaszuverenitás, és megfizethető energia. "Az a feladat, hogy közösen meg lehessen találni a kényes egyensúlyt. Ez több áldozatot követel a bányászattól és támogató, szolgáltató testtartást az állami szabályozótól." – zárta felszólalását az SZTFH elnöke.

     Kiadó: Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.