2022. május 7., szombat 10:00

A Krajczáros Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. május 7., szombat (OS) - A HÁBORÚBAN (nem) HALLGATNAK A MÚZSÁK!!! E Cicerónak tulajdonított szállóigének napjainkra átformált gondolataival fordult a Krajczáros Alapítvány a hazai és határainkon túl élő művészekhez. E projekt is része az 1913-ban indított "Ecsettel a békéért" elnevezésű program sorozatnak.

        A közhasznú szervezet "Tanuljunk a múlt hibáiból" címmel meghirdetett pályázatára 23 alkotó 24 db festmény és 9 fotó alkotással jelezte, hogy részese kíván lenni ezen projektnek.
Profik és szárnyaikat most bontogató tizenéves diákok által ténylegesen beküldött pályaművek feldolgozása, kiállításra előkészítése megtörtént. A népes, közöttük többnyire neves festőművészekből felkért zsűri meghozta döntését, melyek publikálására a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely galériájában kerül sor.
     Május 8-a a BÉKE napja. Az ezt követőn napon 2022-ben az alapítvány és a hozzájuk csatlakozott művészek így (ennek a tárlatnak megnyitásával) emlékeznek és így emlékeztetnek a napjainkban zajló, egy ország integritását megsértő katonai invázióra. Annak minden velejárójára: a menekültáradatra, az emberéleteket követelő értelmetlen halálra, a mérhetetlen anyagi pusztításra, a hazájuk védelmében fegyvert fogó katonákra, és egyidejűleg az egész Európát megérintő humanitárius cselekedetek fontosságára.
     Ember az embertelenségben. Ezek Ady gondolatai.

     Kiadó: Krajczáros Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.