2022. május 10., kedd 14:14

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2022. május 10., kedd (OS) - Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság napi tájékoztatás az Ukrajnából érkező kérelmezőkkel kapcsolatosa

    Továbbra is naponta több száz új menedékes kérelmet nyújtanak be az Ukrajnából menekülők az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóságnál. Munkatársaink folyamatosan rögzítik a külföldiek adatait és kérelmeit, hogy a szükséges tartózkodásra jogosító okmányokkal lássák el a segítséget kérőket. A kérelem benyújtására a Főigazgatóság bármely ügyfélszolgálati irodájában, illetve a tegnapi naptól a kormányablakokban is lehetőség van, ügyfélfogadási időben.
A Főigazgatóság és a kormányablak ügyfélszolgálatára való érkezés előtt javasoljuk, hogy előzetesen töltsék fel elektronikusan adataikat, melyet megtehetnek a "Menedekes" applikáción vagy az Enter Hungary felületén keresztül.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. május 10. 6.00 órai adatok alapján - eddig 20 762 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 10 825 fő esetében született elismerő döntés.

     Kiadó: Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.