2022. május 12., csütörtök 11:01

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. május 12., csütörtök (OS) - Ápolók nemzetközi napja – Nem megaláztatás, hanem valódi hála és köszönet jár az ápolóknak

    A magyar ápolók bérezése messze elmarad európai szaktársaikétól. Szlovákiában is a kétszeresét, Csehországban a háromszorosát keresi egy ápoló, miközben a magyar egészségügyi dolgozók – a szakemberhiány miatt – idehaza 10–12 órákat robotolnak. Ráadásul teszik ezt úgy, hogy alig van kórház, amely – mind a személyi, mind a tárgyi feltételeket illetően – megfelelne a jogszabályban előírtaknak. Szintén növelte az ápolók kiszolgáltatottságát, hogy – a veszélyhelyzetre hivatkozva – bármikor átirányíthatták őket az önkormányzati intézményekből a koronavírus kezelésére kialakított kiemelt kórházakba, ahol többségében ugyancsak anyagi és erkölcsi megbecsülés nélkül látták el megnövekedett feladataikat. Ez a kialakult helyzet már tarthatatlan. A kormánynak azonnal és érdemben meg kell oldania az ápolók bérezési problémáit.

A Párbeszéd éppen ezért – hosszú évek óta – követeli az egészségügyi dolgozók minden trükközés nélküli 50%-os béremelését. Nem megaláztatás, hanem valódi hála és köszönet jár az ápolóknak, akik igazi szuperhősként végzik a munkájukat.

Párbeszéd

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.