2022. május 12., csütörtök 20:09

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közösségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. május 12., csütörtök (OS) - A Krisna-hívők az ukrajnai fegyveres konfliktus kirobbanása óta 20 000 tál meleg ételt osztottak ki a menekülteknek, miközben az adó 1%-os felajánlásoknak köszönhetően a hazai rászorulókról is folyamatosan gondoskodnak.

    Humanitárius szervezetük, az Ételt az Életért Alapítvány a krízis első hetében az Ukrajnából menekülő indiai diákok étkeztetését segítette. Majd a pályaudvarokon rendeztek ételosztásokat, és menekültszállásokra kezdtek szállítani ebédet, élelmiszereket, naponta 600 adag ételt főzve a bajbajutottaknak. Mivel Ukrajnában is alapanyag- és üzemanyaghiány sújtja a lakosságot, az Ételt az Életért eddig közel 30 tonna tartós élelmiszer szállítmányt juttatott a határon túli ukrán társszervezetének, és további segélyakciókon dolgozik. A helyi önkéntesek az így kapott alapanyagokból készült ételekkel segítik a menedékhelyeken, bunkerekben és metróaluljárókban veszteglő lakosságot.

Közben Krisna-völgy is menedékhellyé vált, eddig már 150 menekült fordult meg a magyar Krisna-központokban. Számukra teljes ellátást, a kimerültség és a traumatizált élethelyzet miatt orvosi és mentális támogatást, a gyermekeknek oktatást biztosítanak. Az elhúzódó válság bizonytalan kimenetele miatt Krisna-völgyben és az ételosztó konyhákon is hosszú távú segítségnyújtásra rendezkedtek be.
Ám Magyarországon is rengeteg a rászoruló. Az egekbe szökő élelmiszerárak sakkban tartják az egyébként közepes keresetű családokat is.
     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.