2022. május 13., péntek 14:09

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye
    Budapest, 2022. május 13., péntek (OS) - A választás eredményeivel összhangban az új kormány legfontosabb feladata, hogy megőrizze Magyarország békéjét és biztonságát. Ezt a törekvést tükrözi az új kabinet szerkezete és a minisztériumok közötti munkamegosztás is

        Az említett cél érdekében meg kell erősíteni a miniszterelnök közvetlen munkaszervezetét. Éppen ezért a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok a jövőben a Miniszterelnöki Kabinetirodához tartoznak majd, felügyeletüket Papp Károly látja majd el államtitkári rangban. A szerkezeti változás hatékonyan segíti majd a kormányfőt abban, hogy minden fórumon érvényesítse a béke és biztonság megőrzését célzó kormányzati szándékot.
     A miniszterelnök munkaszervezetének erősítése megfelel a nemzetközi gyakorlatoknak is. A nemzetbiztonsági szolgálatok számos uniós országban tartoznak a kormányfők és a kancelláriaminisztériumok szervezeti rendjébe. A nemzetbiztonsági szolgálatok hatásköreit és működési rendjét a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló sarkalatos törvény továbbra is szigorúan meghatározza.

Dömötör Csaba parlamenti államtitkár
Miniszterelnöki Kabinetiroda

     Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.