2022. május 13., péntek 16:00

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. május 13., péntek (OS) - Biró Marcell: A hazai ellátásbiztonság érdekében meg fogjuk védeni az intézkedéseinket.

    A hazai ellátásbiztonság érdekében bevezetett Hatósági rendelkezéseket sokan, sokféleképpen támadták. Készültek bírósági feljelentések, valamint alkotmányossági és az európai bizottság számára írt beadványok. Ezek az akciók kivétel nélkül a hazai piacon szereplő külföldi kézben lévő vállalkozások oldaláról indultak.
Ez van akkor, amikor a 90-es évek privatizációja okán olyan helyzetet örököl az ország, amelyben a kitermelhető, az építőiparban felhasználható ásványi nyersanyagok szempontjából a legnagyobbnak számító bányavállalatok közül az első öt, valamint a 10 legnagyobb árbevétellel rendelkező cég közül egy sincs többségi magyar tulajdonban. A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának intézkedései indokoltak, arányosak és ésszerűek, amit meg fogunk védeni - hangsúlyozta Biró Marcell, a Hatóság elnöke Zalakaroson, a XXIV. Bányászati Szakigazgatási Konferencián megtartott beszédében.

     Kiadó: Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.