2022. május 13., péntek 16:01

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága közleménye (3. rész)
    Budapest, 2022. május 13., péntek (OS) - Biró Marcell: A hazai ellátásbiztonság érdekében meg fogjuk védeni az intézkedéseinket.

    Mint mondta, az SZTFH-nak nagy a felelőssége abban, hogy olyan szabályozási környezetet alakítson ki, amely hatékonyabbá tudja tenni a hatósági, jogalkotási feladatok ellátását. Beszédében kiemelte, hogy a legnagyobb külföldi szereplők részesedése akkora, hogy érdemben képesek befolyásolni a hazai építőipart, így nem kérdés, hogy ez egy ellátás-biztonsági ügy, amelyben a Hatóságnak érdemi szerepet kell vállalnia a hazai érdekek és a nemzeti szuverenitás védelme érdekében.

Szólt arról is, hogy a jogszabály módosítás felhatalmazza a Hatóságot egy, a piacfelügyeleti intézkedésre okot adó állapot bevezetésére, amelynek segítségével érdemben, intézkedhet az ellátás folyamatossága biztosításának érdekében. A speciális állapot bevezetésére az adhat okot, ha az előző év azonos időszakához viszonyított építőalapanyag-ipari havi árindex értéke 12 hónapon belül legalább két alkalommal meghaladja az 5 százalékos szintet – tette hozzá.

Az Országgyűlési felhatalmazás útján kiszélesített, Hatósági piacfelügyeleti eszköztár ezek mentén lehetővé teszi a nemzeti szuverenitás erősítését, valamint lehetőséget biztosít a magyar családok és a hazai gazdasági szereplők érdekeinek hosszú távú védelmére, amelyek alapvető célok a Hatóság számára – zárta beszédét az SZTFH elnöke.

     Kiadó: Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.