2022. május 13., péntek 16:23

A Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete közleménye
    Budapest, 2022. május 13., péntek (OS) - Májustól már pálmaolajmentes, fairtrade, vegán és bio termékekhez is könnyedén hozzájuthatunk a Tudatos Vásárló ingyenesen letölthető mobil alkalmazásával.

    Csaknem 300 csokoládéval és egyéb édességgel bővült az a magyar fejlesztésű mobilapplikáció, amellyel eddig a tisztítószerek összetevőit ellenőrizhettük. Azok a tudatos fogyasztók, akik a fenntartható életmódot választják, májustól már pálmaolajmentes, Fairtrade, vegán és bio termékekhez is könnyedén hozzájuthatnak a Tudatos Vásárlók Egyesületénnek alkalmazásával. A mobilapplikációt már 10 ezren töltötték le a 2021-es élesedése óta.
Ezt a funkciót számos felhasználó kérte és várta, a szolgáltató az igényt felismerve készítette el a termékfrissítést a május 14-i Fair Trade világnapra időzítve. Így már a mobilunk segítségével könnyedén beszerezhetjük nem pusztán a környezetkímélő, de a méltányos kereskedelemből származó termékeket is. Magyarországon soha nem látott növekedést produkált a méltányos kereskedelmi termékek forgalma az elmúlt években. 2020-ban a hazai Fairtrade piac összértéke meghaladta a 6,9 milliárd forintot, ez a 2014-ben mért forgalom százszorosa (!).
A pálmaolajat előszeretettel alkalmazza az élelmiszer- és szépségipar annak olcsósága miatt, gyakorlatilag mindenben megtalálható, aminek előállításához növényi zsír vagy olaj szükséges. A megnövekedett pálmaolajszükséglet miatt egyre nagyobb földterületeket sajátítanak ki az ipari termelés miatt, ezzel veszélyeztetve az adott régió biodiverzitását.
     Kiadó: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.