2022. május 16., hétfő 15:48

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2022. május 16., hétfő (OS) -

    Az Ukrajnából menekülők a menedékes elismerés iránti kérelmet az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság bármely ügyfélszolgálati irodáján ügyfélfogadási időben benyújthatják. Az ügyintézés további egyszerűsítése érdekében 2022. május 9-től lehetőségük van a menedékes kérelmüket már a kormányablakban is benyújtani, melyről a Főigazgatóság és a kormányablakok weboldalán is megtalálható egy rövid videós anyag. Amennyiben a kérelmezők adataikat előzetesen elektronikusan feltöltik a "Menedekes" applikáció vagy az Enter Hungary felületén keresztül, úgy a személyes megjelenési kötelezettségüknek az ország 321 kormányablakának egyikében is eleget tehetnek. A kormányablakok elérhetőségéről és az ügyfélfogadási időpontokról a kormányablak honlapján tájékozódhatnak.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán háború kitörése óta – 2022. május 16. 6.00 órai adatok alapján - eddig 21 441 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált. A kérelmek elbírálása folyamatos, határidőn belül történik, eddig 12 057 fő esetében született elismerő döntés.

     Kiadó: Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.