2022. május 18., szerda 14:18

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. május 18., szerda (OS) - Segíteni kell a Tungsramból elbocsátandó dolgozóknak! - reagálás az ITM nyilatkozatára

        Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Tungsramnál bejelentett elbocsátások kapcsán kiadott nyilatkozata egy konkrétumok nélküli vízió. Bár a minisztérium szerint a kormány fokozott figyelmet fordít a munkavállalók helyzetének rendezésére, ugyanakkor a mai nyilatkozatból csak annyi derül ki, hogy személyre szabott álláskeresési juttatásban gondolkoznak. Az továbbra is rejtély, hogy ez pontosan mit takar, és hogy mennyi forrás áll ehhez rendelkezésre.
     A Tungsram Dolgozók Független Szakszervezete az egyeztetéseken azt kívánja elérni, hogy a Munka törvénykönyvében rögzítettnél kedvezőbb kondíciókkal távozhassanak az érintett munkavállalók. Hogy állnak ezek a tárgyalások? Mi lesz azokkal a munkavállalókkal, akik nyugdíj közelében vannak?
     Az MSZP nevében, de az ott dolgozók és különösen az utcára kerüléssel fenyegetett alkalmazottak érdekében továbbra is kérjük, hogy a kormány haladéktalanul hívja le az ilyen helyzetekre szóló EU-s forrásokat. Az Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alap olyan embereknek nyújt segítséget, akik a globalizáció által okozott gazdasági változások következtében elveszítették állásukat. Ebből az uniós pénzből lehet támogatni az érintetteket abban, hogy új munkahelyet találjanak, saját vállalkozást indítsanak, oktatásban, illetve átképzésben vehessenek részt.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.