2022. május 18., szerda 16:51

A Rajk László Szakkollégium Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. május 18., szerda (OS) - Magyar diákok díját veszi át pénteken Robert D. Putnam, a Harvard professzora a Corvinus egyetemen. Az eseményen a professzor nyílt előadást tart.

    A Rajk Szakkollégium 2020-ban, Robert D. Putnamet, a Harvard Egyetem professzorát tüntette ki az első Andorka Rudolf társadalomtudományi medállal. Az elismerést 2020-ban alapították a kollégium tanulói, azzal a céllal, hogy megemlékezzenek Andorka Rudolf akadémikus tudományos és oktatói tevékenységéről. A medállal a kollégisták azon társadalomtudományokkal foglalkozó kiválóságok munkáját honorálják, akik nagy hatással voltak gondolkodásukra.

Putnam professzor 1979 óta a Harvard Egyetem tanára. Fő kutatási területe a társadalmi tőke, valamint az esélyegyenlőség csökkenése az Egyesült Államokban. Továbbá ő alkotta meg a nemzetközi kapcsolatok elemzésében használt kétszintű játékok elméletét. Munkája hozzájárult annak megértéséhez is, hogy a bizalomra épülő kapcsolatok és a kisközösségi egyesületek hogyan alapozzák meg a sikeres társadalmakat és a demokratikus stabilitást.

Robert D. Putnam a medálátadó után angol nyelvű előadást tart, melynek a címe "The I-we-I curve: How America got into its current political, economic, social, and cultural crisis and how we can get out". Az előadás nyilvános, de regisztrációhoz kötött, további információk az eseményről a Kollégium online felületein.

     Kiadó: Rajk László Szakkollégium Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.